Nieuws

13/10/2014

Het Charter – nu ook voor lokale besturen

Ook in naam van je gemeente of stad kan je als lokale ambtenaar het Charter voor een wereld zonder taboe op geestelijke gezondheidsproblemen ondertekenen. Omdat een goede geestelijke gezondheid iedereen aanbelangt …

Lees meer
29/10/2014

Vlaamse Hersteldagen: Persoonlijk en maatschappelijk herstel is mogelijk

Persoonlijk herstel en maatschappelijk herstel van mensen met ernstige en/of chronische psychische aandoeningen is mogelijk. Mits iedereen daar vol op inzet: mensen met psychische aandoeningen zelf, hun naasten en zorgprofessionals; maar ook zorgmanagers, bestuurders en de lokale en landelijke overheid.

Lees meer
7/12/2014

Ooit al zo gereageerd? Communicatiemateriaal voor je website

Hoe reageer je als iemand vertelt over hoe moeilijk hij of zij het heeft? Een ding is zeker. Oneliners helpen niet. Gewoon praten en luisteren wel. We verzamelden een aantal van die oneliners en geven alternatieven. Van van die uitspraken maakten we een filmpje.

Lees meer
7/02/2015

De Levende Bibliotheek. Ontleen een 'levend boek' en maak kennis met verhalen achter de mens

Mensen met een boeiend levensverhaal zijn minstens zo interessant als een boeiend boek.
De Levende Bibliotheek wordt georganiseerd op publieke plaatsen: in een bibliotheek, tijdens een congres of muziekfestival, in een stadshal,...

Lees meer
11/07/2015

Werelddag geestelijke gezondheid 10/10: Samen veerkrachtig

Met het thema SAMEN VEERKRACHTIG van de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid op 10 oktober willen we in Vlaanderen van geestelijke gezondheid een hoofdzaak maken. Laat mensen met psychische problemen voelen dat je er bent.

Lees meer
16/04/2018

Psychische problemen bij zwarte jongeren zijn taboe

Iets meer dan 30% van de Vlaamse jongeren tussen 15 en 24 jaar heeft last van psychische problemen. Hoewel het niet altijd erkend wordt door de eigen gemeenschap, is dat bij jongeren met een donkere huidskleur niet anders. Sabrine Ingabire van StampMedia laat ze aan het woord.


Lees meer